התאנה היא אחת משבעת המינים
תאנה:
במקורות היהודיים התאנה משמשת התאנה חלק מדימוי המתאר חיי שלווה ושקט: "וישבו איש תחת גפנו ותחת תאנתו ואין מחריד" (מיכה ד: 4). במקרא קושרים משלים ודימויים רבים את התאנה עם עם ישראל, ופרותיה הם אחד הפרות המייצגים את תנובת הארץ. בעקבות המסורת היהודית המזהה את עץ הדעת עם התאנה, היא אף נקשרת לתורה. הזית ירוק-העד, הקשור קשר אמיץ עם ארץ-ישראל שהיא בית גידולו המקורי, היה משל ליופי, פוריות וחוסן וסימל את השלום והתקווה, החכמה והאושר. הוא נזכר במקורות היהודיים פעמים רבות והיה מוצר ייצוא ראשון במעלה של ארץ-ישראל. פריו ושמנו שימשו בדרכים רבות ושונות את תושבי הארץ לאורך דורות.
תאנה
מתכון לעוגת תאנים:
2 כוסות תאנים מיובשות (300 גרם)
2 כוסות מים רותחים (480 מ"ל)
100 גרם חמאה רכה 1 כוס דחוסה סוכר חום (240 גרם)
3 ביצים 1.5 כוסות קמח (210 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה 1
כוס אגוזי פקאן קצוצים (100 גרם)
לרוטב מייפל:
1 כוס סירופ מייפל (360 גרם) 1/2
כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל) 100 גרם חמאה אופן הכנת העוגות,
הרכבה ואפיה:
• מחממים תנור ל-160 מעלות.
• מסירים לכל תאנה את העוקץ וקוצצים גס.
• שמים את התאנים הקצוצות בקערת מעבד המזון, יוצקים עליהם את המים הרותחים. משהים ל-5 דקות לריכוך התאנים.
• טוחנים במעבד המזון למחית חלקה.
• מוסיפים חמאה וסוכר חום וטוחנים קצרות, מוסיפים את הביצים ומעבדים לתערובת אחידה.
• מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וטוחנים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה את הפקאנים.
• מוזגים את התערובת לתבנית עם שקעים משומנים בתרסיס שמן ואופים כ-20 דקות, עד שהעוגות תפוחות, רכות למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. בינתיים מכינים את רוטב המייפל: • בסיר מחממים סירופ מייפל עם שמנת מתוקה וחמאה על אש נמוכה תוך ערבוב, עד שהחמאה נמסה.
• מגבירים להבה, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות ברתיחה עד שהרוטב מבעבע. מסירים מהאש ומצננים מעט.
מרכיבים ומגישים: • מגישים את העוגה חמימה, עם רוטב מייפל לוהט וגלידת וניל ליד (אם הרוטב או העוגה התקררו בינתיים – מחממים אותם שוב קצרות במיקרוגל).
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה